Регистрация Вход
Кино /
А Б В Г Д Е Ж З И К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Ю Я

Фестиваль современных чешских фильмов // 2011

Производство: Чехия

Описание:

Чеський центр у Києві спільно з кінотеатром «Жовтень» представляють фестиваль сучасних чеських фільмів.
До програми показів увійдуть кращі сучасні чеські фільми, які отримали премії Чеської академії кіно та телебачення «Чеський лев» в кількох номінаціях та були відзначені на різних міжнародних кінофестивалях та показах.
Покази відбуватимуться 17-20 листопада в кінотеатрі «Жовтень»: www.zhovten-kino.kiev.ua. Фільми демонструватимуться чеською мовою з українськими субтитрами.
Організатори фестивалю мають на меті познайомити українського глядача із найкращими досягненнями чеського кінематографічного мистецтва останніх двох років.
Фестиваль відкриє стрічкa "Протектор» Марка Найбрта, який свого часу висувався на номінацію «Оскар».
17.11. 19,10 Протектор (драма)
Чехія / Німеччина, 2009 р., 98 хв.
Режисер Марек Найбрт
Нагороди: 6 Чеських левів (2009 р.) За найкращий фільм, режисуру, сценарій, монтаж, музичне оформлення та головну жіночу роль.
Дія фільму відбувається під час фашистської окупації Чехословаччини. У центрі історії - відомий радіоведучий Еміль та його дружина Гана, популярна акторка напівєврейка. Щоб захистити Гану, Еміль приймає рішення співпрацювати з нацистами, і до певного моменту дружина знаходиться під його протекцією. Але чим гіршим стає ставлення до євреїв, тим сильніше загострюються стосунки в родині. Батьків Гани збираються відправити до концентраційного табору, і здається, що тепер навіть Еміл, який став офіційним «голосом» нацистського режиму, не зможе врятувати улюблену дружину та її родичів.

18.11. 19,40 Троянда Кавасакі (драма)
Чехія, 2009 р., 95 хв.
Режисер: Ян Гржебейк
Нагороди: два Чеські леви (2009 р.) за дві другорядні ролі: Даніела Коларжова й Ладіслав Худік.
Видатний учений і колишній дисидент Павел Йосек має отримати державний орден за мужність. Але під час зйомок телевізійного документального фільму про його життя наверх випливають не надто приємні факти з минулого Йосека. На початку 70-х під тиском таємної поліції він допоміг дискредитувати власного друга, якого згодом змусили покинути країну.
Фільм розповідає про події більш ніж тридцятирічної давності без єдиного флешбеку й проливає світло на методи, що ними послуговувалася таємна поліція для знеславлення небажаних для систем осіб.

19.11. 15,35 Кукі повертається (мультфільм, фентезі)
Чехія, 2010 р., 93 хв.
Режисер: Ян Св'єрак
Улюблена іграшка шестирічного хлопчика - ведмедик Кукі. Але в малюка астма й стара пильна іграшка дуже шкідлива для нього, тому мама викидає її на смітник. Засинаючи, засмучений хлопчик уявляє, як Кукі хоче повернутися назад додому звідти, де він опинився.
А опинилося ведмежа в чарівному лісі, де мешкають дивні звірі та чудернацькі істоти, про існування яких він і не підозрював, доки жив на поличці в кімнаті свого господаря. У цьому казковому місці Кукі має перемогти страшне зло та стати справжнім героєм.
19.11. 19,00 Пута (драма, трилер)
Чехія, 2010 р., 140 хв.
Режисер: Радім Шпачек
Нагороди: номінувався в 13 категоріях на отримання Чеського лева (. 2010 р), з яких отримав 5 за найкращий фільм, режисуру, сценарій, операторські зйомки та найкращу чоловічу головну роль (Ондржей Малий), а також Нагороду кінокритиків та теоретиків кіно за найкращий ігровий фільм. 5 нагород Чеської кінокритики 2010 р. (Найкращий фільм, режисура, сценарій, акторська гра в головній чоловічій ролі та Приз RWA в номінації Відкриття року для Ондржея Малого).
Чехословаччина, 1982 рік. Антонін Руснак працює лейтенантом таємної поліцій, чоловік непримітний, маленький, лисий, який погано одягається й слухає погану музику. Він з тих, над ким знущалися в школі, кого дражнили, били й над ким сміялися. Проте зараз Антонін працює в могутній організації й має право абсолютної влади над людьми. Разом зі своїм колегою він «обробляє» чеських дисиденті: лікарів, письменників, вчених. Завдання Антоніна Руснака зламати людей, змусити їх співпрацювати з таємною поліцією або залишити країну. Зараз їх головна мішень - лікар Томаш Сікора. Проте стає відомо, що Томаш Сікора має коханку Клару, яка працює крановиком на заводі. І в певний момент Руснак розуміє, що він мусить нею заволодіти. Це не кохання, не пристрасть, це бажання повірити в ілюзію звільнення від сірості та нудьги.
20.11. 19,30 Відчайдушні (комедія, драма)
Чехія, 2009 р., 102 хв.
Режисер: Їтка Рудолфова
Тридцятирічні Лінда, Радим, Тонда, Отакар, Дагмар і Сильвіє - давні друзі. Вони познайомилися ще підлітками в невеликому містечку, але з того часу всі переїхали до Праги. Їм так і не вдалося втілити в життя дитячі мрії про безхмарне майбутнє, і друзі, кожен по-своєму, починають відчувати розчарування. Колись давно всім їм хотілося купити загальну ферму, жити всім разом і, що саме головне, насолоджуватися життям. Тепер їм доводиться переглянути свої дитячі бажання й тверезо оцінити реальні можливості здійснення цього плану.

Комментарии к фильму "Фестиваль современных чешских фильмов"

К данному фильму нет коментариев.

Добавить комментарий:


Имя:

Комментарий:

Защитный код:

Реклама