Регистрация Вход
Кино /
А Б В Г Д Е Ж З И К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Ю Я

Поводир // 2014

Производство: Україна

Режиссер: Олесь Санін

Актеры: Антон Святослав Грін, Станіслав Боклан, Олександр Кобзарь, Сусана "Джамала" Джамаладінова, Ірина Саніна

Описание:

Прямуючи в Україну, яка в 30-ті роки переживала не найкращі часи, Майкл Шемрок був повен надій і планів. Інженер за фахом, він думав, що буде корисним у створенні соціалістичної держави майбутнього, у чому йому допомагатиме син Пітер. Однак американець помирає, отримавши секретні папери про репресії в країні, які виявилися в книзі Пітера. Десятирічному хлопчикові доводиться рятуватися втечею від поліції, що в подальшому приводить його до сліпого кобзаря Івана Кочерги. Музикант приймає нового друга як поводиря і намагається вберегти його від усіх тих жахливих речей, які відбуваються навколо них.

Випущений в прокат під тайтлом "Поводир", фільм Олеся Саніна має й іншу назву, яка звучить як "Квіти мают очі". Одну з головних ролей у фільмі мав зіграти американський актор українського походження Джек Пеланс. Пеланс крім англійської міг говорити і українською, однак він помер в 2006 році, коли тільки йшла підготовка до зйомок. Серед багатьох кобзарів, які фігурують в "Поводирі" Олеся Саніна, багато хто і справді сліпий. Наприклад, серед таких учасник паралімпіади Віктор Засядкович, володар чорного поясу з дзюдо. Спеціально для однієї зі сцен бійок у фільмі, він вчив мистецтво бою під назвою "милиця", який використовувався справжніми кобзарями. Хлопчик Антон Святослав Грін, який виконав у "Поводир" роль хлопчика Пітера, сам родом із США, а його прадід був в'язнем радянського трудового табору. Для співачки Джамали роль в кінострічці стала першою в її культурній кар'єрі.

Перша сцена фільму була відзнята у 2012 році, а саме - в лютому. Спочатку планувалося, що прем'єра драми буде в серпні 2013 року, чого в результаті не відбулося. За основу був узятий реальний випадок, що стався в Україні у 1934 році. Тоді близько двохсот кобзарів, під хибним приводом, були вивезені в ліс і розстріляні.

Комментарии к фильму "Поводир"
MichaelKab (гость)
Я уже посмотрел этот фильм на нормальном сайте, просто супер, не зря его так долго ждал!
Кто ещё не видел, смотрим здесь, ребята - HD17.RU
03.02.2017 06:30
FrancisDak (гость)
Я уже посмотрел этот мультфильм на нормальном сайте, просто супер, не зря его так долго ждал!
Кто ещё не видел, смотрим здесь, ребята - HD17.RU
11.02.2017 06:38
Добавить комментарий:


Имя:

Комментарий:

Защитный код:

Реклама